neděle 31. července 2016
Cuketová buchta
Loni jsem narazila na tento recept a jsem s ním velmi spokojená. Dostávaly jsme plno cuket a já je potřebovala nějak zpracovat.
1 hrnek žitné celozrnné mouky
2 hrnky pšeničné celozrnné mouky
1 hrnek třtinového cukru
3/4 hrnku rostlinného oleje
3 hrnky jemně strouhané cukety
1 lžička sody na pečení
1 prášek do pečiva s vinným kamenem
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce vlastního koření do perníku
Nastrouháme zelenou cuketu najemno (já ji loupu dostáváme přerostlé cukety a ty mají tvrdou slupku). Pak si uděláme těsto a to přidáme k cuketě, která mezi tím pustila vodu. Pokud se nám zdá těsto příliš husté, tak ještě zředíme mlékem. Vylijeme na plech a pečeme na 160 st asi tak 20-30 min podle typu trouby. Vychladlou buchtu pocukrujeme.
Recept jsem našla - Kitchenette
Žádné komentáře:
Okomentovat