neděle 31. července 2016

Cuketová buchta




Loni jsem narazila na tento recept a jsem s ním velmi spokojená. Dostávaly jsme plno cuket a já je potřebovala nějak zpracovat.



 1 hrnek žitné celozrnné mouky
 2 hrnky pšeničné celozrnné mouky
 1 hrnek třtinového cukru
 3/4 hrnku rostlinného oleje
 3 hrnky jemně strouhané cukety
 1 lžička sody na pečení
 1 prášek do pečiva s vinným kamenem
 3 lžíce kvalitního kakaa
 3 lžíce vlastního koření do perníku


Nastrouháme zelenou cuketu najemno (já ji loupu dostáváme přerostlé cukety a ty mají tvrdou slupku). Pak si uděláme těsto a to přidáme k cuketě, která mezi tím pustila vodu. Pokud se nám zdá těsto příliš husté, tak ještě zředíme mlékem. Vylijeme na plech a pečeme na 160 st asi tak 20-30 min podle typu trouby. Vychladlou buchtu pocukrujeme.

Recept jsem našla - Kitchenette

Žádné komentáře:

Okomentovat