Na pomazánku potřebujeme:
1 vaničku Lučiny a nebo bezlaktózového čerstvého sýra
1 uvařený žloutek
1 střední mrkev
lžičku slunečnicového oleje, kachního nebo husího sádla a nebo kokosového oleje (ne oliváč)
rakytníkový olej
sůl
pažitka
Vejce si uvaříme a necháme zchladnout. Mrkev si nastrouháme, na lžičce sádla asi 5 min podusíme, nepřiléváme vodu. Necháme zchladnout. Pak pomixujeme Lučinu, mrkev, žloutek, přidáme asi tak 5-8 lžiček rakytníkového oleje, osolíme. Pokud je pomazánka moc tuhá přidáme lžičku bílého jogurtu. Nakonec buď vmícháme nasekanou pažitku a nebo jí ozdobíme rovnou namazané kousky housky. Pažita v pomazánce musí být, jinak je pomazánka taková nevýrazná a mdlá. Jenže když se při HIT dietě skoro nic nesmí... Kamila z Vařila myšička dává do pomazánky ještě citrónovu štávu a česnek a další, pokud nemáte HIT, tak zkuste dochutit pomazánku ještě tímhle.....
Při HIT se může prý žluté rajče.
Starší syn má pažitku rád, mladší dává přednost kadeřavé petrželce a bazalce, já mám ráda řeřichu - nazdobte si čím chcete třeba i černuchou - já ji používám hlavně při pečení housek na ozdobu
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cernucha_set%C3%A1
Žádné komentáře:
Okomentovat