čtvrtek 27. dubna 2017
Zmrzlina z banánu - bezlaktózová - arašídová
Dlouho jsem zkoušela zmzliny a nanuky z banánu. S výsledkem jsem ale nebyla pořád spokojená. Ted´ jsem na to kápla a představuji svůj recept na blog - no svůj - recept na tuhle zmrzku je skoro v každé vegan knížce, já si ho upravila tak, aby ho malý bez problémů snědl. . . . .
Zkoušela jsem hmotu z banánu narvat do tvořítek na nanuky ale nefunguje to - takže to ani nezkoušejte - hmota je vhodná opravdu jen na zmrzku
Jak to dělám já :
Potřebujeme 2 zmrzlé banány ( nakrájíme nebo nalámeme banány na kousky, pokapeme štávou z citrónu, aby moc nehnědly a dáme zamrazit nejméně na dvě hodiny) pak banány pomixujeme, přidáme 2-3 lžíce burákového másla/pomazánky ( podle naší chuti) a dosladíme datlovým sirupem. Dáme zamrazit.
Nazdobila jsem rozdrcenýma Lotuskama - ty milujeme a přidala snítku máty. Načančat na zmrzku ovoce tak jak je to na jiných blozích se mi teda nechtělo - venku je sice duben ale sněží a v obchodech se prodává krásné ovoce ( maliny, borůvky ) ze Španělska a Maroka atd. a to je mi jaksi proti srsti....
Žádné komentáře:
Okomentovat