Zatím se u nás osvědčily tyhle domácí rohlíky. Z těsta vyjde 8 rohlíků, zmizí během jednoho dne, takže je ani nemusím zamražovat.
Recept :
- 200ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru
- 15g droždí
Uděláme si kvásek.
- 250g Schär mix B
- 1 lžička soli
- 3 lžíce bezlepkové majonézy
- 1 lžička jablečné vlákniny
Na potření - vejce s troškou citronové šťávy a solí, připravíme si rýžovou mouku na podsypávání
Mouku nasypeme do mísy se soli a vlákninou, promícháme, přidáme majonézu a vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Hoooodně lepí. Dáme do tepla kynout.
Na val si vysypeme rýžovou mouku, z mísy dáme vykynuté těsto a vypracujeme, uděláme placku a rozválíme na kulatý plat. Plat rozdělíme na osminy. Ty srolujeme na rohlíky a dáme na plech zase nakynout.
Nakynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, případně posypeme semínky a dáme péci na 170 st.asi tak 18-20 min dozlatova.
Určitě nenahrazujeme jinou bezlepkovou moukou a určitě nepoužijeme místo majonezy tatarku - nebude to pak chuťově ono
Takže na večeři jsem měla domácí vejce v aspiku (hodně řepy a medvědi česnek - vše co mám ráda) a k tomu domácí bezlepkový rohlicek (při bezlaktozove dietě musí být bezlaktozove mléko nebo rostlinny nápoj co nejhustši). Pokud rohlíčky nesníme ten den, dáme je zamrazit, druhý den už trochu vržou mezi zuby
Recept jsem našla na stránkách JÍME RÁDI. Zatím jsem nic lepšího neukuchtila. Pokud máte někdo recept nebo tip na dobré bezlepkové pečivo, tak mi písněte. Děkuji
Jo a ještě tohle :
Na tvoření pečiva jsem si pořídila během roku podložky a pomůcky - stěrky na těsto (vše v akci za méně kaček) Lépe se mi pracuje s věcmi od Tes....
Žádné komentáře:
Okomentovat