neděle 2. května 2021

Bezlepkové sušenky s vločkami

Tak konečně je to tady - jsem se rozhoupala dát sem recept. 

Z vloček jsem pekla vždycky spíše müsli tyčinky, ale ty u nás jí jen tatínek. Narazila jsem na sušenky, které jsou moc dobré a jíme je všichni 
 

Recept :
-125g kvalitního másla
- 70g cukru (já dávám jen 60 třtinového a i tak mi přijdou až moc sladké) 
- 100 g ovesných bezlepkových vloček
- 50g jemné rýžové mouky
- 50g Doves Farm samokypřící
- žloutek 
- špetka soli
- trochu citrónové kůry (dávám sušenou)
- trochu koření třeba do perníku
- asi hrst hrozinek

Vyšleháme si máslo s cukrem, žloutkem. Přidáme mouky, vločky, koření, kůru a sůl. Zabalíme do potravinové folie a dáme nejméně na 12 hodin rozležet do lednice. Před pečením zapracujeme do těsta hrozinky. 
A teď - bud si ulamujeme z těsta kousky, uválíme kuličku na plechu rozplácneme, probodáme vidličkou a nebo si na podložce vyválíme váleček a nakrájíme na stejné dílky a ty pak na plechu rozplácneme na sušenku, probodáme vidličkou. 
Dáme péci asi na 15min na 170 stupňů. Po vytažení z trouby necháme úplně zchladnout!!! Se sušenkami nehýbeme, neklepeme s plechem, prostě nic, sušenky jsou strašně křehké!!! Až sušenky úplně zchladnou, tak je ozdobíme hořkou čokoládou. 








Žádné komentáře:

Okomentovat