neděle 31. července 2016

Cuketová buchta




Loni jsem narazila na tento recept a jsem s ním velmi spokojená. Dostávaly jsme plno cuket a já je potřebovala nějak zpracovat.

Koprové pesto



Během jednoho týdne jsem byla obdarována třemi lidmi svazečkem kopru. A zrovna jsem sklidila i svůj kopr z balkonu. Dala jsem všechno do mrazáku. Teď jsem narazila na recept na pesto, takže jsem zase všechno vytáhla a hurá na to.....

sobota 30. července 2016

Motýlci na bombonky



Přemýšlela jsem, jak mám klukům do školky zabalit bombonky pro děti. Bylo mi hloupé strčit učitelce do ruky kupované sáčky bombonu jen tak. Udělala jsem oběma kornouty na sladkosti. A asi po týdnu jsem narazila na webu na tyhle motýlky.

pátek 22. července 2016

Malování na valounky





Mladšího syna malovaní na kamínky moc baví. Sice neumí malovat a kreslit, na kamínku je jen mazanice, ale hlavně že se na chvíli zabaví. Koupila jsem dnes pohyblivá očička a společně je na nabarvené kamínky nějak nalepíme a
uděláme z nich strašidýlka....

Srdíčko z fazolí








Pracuji v knihovně a rukama mi prošlo spousty a spousty knih a časopisů s nápady na tvoření. Také je toho hodně na Pinterestu. Tvorbu z bílých fazolí jsem ale začala obdivovat až na stránkách u Aničky. Můj starší syn má problémy s jemnou motorikou, tak jsem si říkala, že bychom mohli zkusit něco udělat, aby si procvičil prstíky. Jenže ho to nebaví. Tak jsem si zkusila udělat srdíčko sama.....

sobota 16. července 2016

POLANKA a JISTEBNÍK





Vybrala jsem pár fotek z místa, které mi přirostlo k srdci  - je pro mě magické tajemné nádherné - okolí polaneckých a jestebnických rybníků.



Ještě když jsme neměli děti, tak jsme tam chodívali na procházky se psem, teď tam s klukama jezdíváme na cyklovýlety

čtvrtek 14. července 2016

Pompon




Tuhle věcičku jsem poprvé zaregistrovala v časopise, který dávají v jednom obchodě k nákupu. A moc se mi ten nápad zalíbil, hned jsem věděla, že musím POMPON zkusit udělat a že nesmí na oslavě narozenin kluků chybět.....

pátek 8. července 2016

HUKVALDY







Udělali jsme si malý výlet na hrad Hukvaldy

Počátky hradu byly dlouhou dobu spojovány s osobou Arnolda z Hückeswagen, který se na našem území poprvé připomíná v roce 1228 jako člen dvora Přemysla Otakara I. K založení hradu Hukvaldy došlo někdy v 70. či 80. letech 13. století. U jeho zrodu stál Jindřich z Příbora z rodu Hückeswagenů. První nepřímou zmínkou o existenci hradu Hukvaldy je Jindřichův přídomek de Hukenswald v listině z 29. července 1285. Toť v kostce z webstránek hradu

čtvrtek 7. července 2016

Karobová pomazánka



Švestková povidla jsou spíše podzimní záležitost, ale já kupuju povidla v obchodě, nedělám si povidla vlastní, takže si dělám tuhle pomazánku po celý rok, hlavně na namazání cukroví a nebo si ji mažu na domácí houstičku. Kluci jí moc nechtějí, je pro ně dost kyselkavá....

Rychlé naložené okurky



Na tento recept jsem náhodou narazila v knize od paní J.Florentýny Z. , zkusila jsem ho a jiné okurky už se u nás doma nedělají.... nejlepší na grilovačku k nějakému masu:-))

sobota 2. července 2016

Bazalkový olej






Bazalkový olej je další letní záležitost - používám ho hlavně na šopský salát, který dělávám já. Bruschetty a caprese u nás doma připravuje většinou přítel. Olej dělávám opět v malém množství z čerstvé bazalky.
Rajčata přes zimu moc nejím, takže přes léto, kdy jsou k dostání zralá a chutná rajčata se ochucený bazalkový olej využije skoro každý den....

Provensálské koření







Provensálské koření používám hlavně přes léto - na šneky z listového těsta, na pizzu, na zapékané brambory.

Běžně se používá k dochucení kuřecího, králičího, jehněčího, skopového masa, na grilované maso a zeleninu, na těstoviny, sýry, rajčata, pizzy