neděle 31. července 2016
Cuketová buchta
Loni jsem narazila na tento recept a jsem s ním velmi spokojená. Dostávaly jsme plno cuket a já je potřebovala nějak zpracovat.
Koprové pesto
Během jednoho týdne jsem byla obdarována třemi lidmi svazečkem kopru. A zrovna jsem sklidila i svůj kopr z balkonu. Dala jsem všechno do mrazáku. Teď jsem narazila na recept na pesto, takže jsem zase všechno vytáhla a hurá na to.....
sobota 30. července 2016
Motýlci na bombonky
Přemýšlela jsem, jak mám klukům do školky zabalit bombonky pro děti. Bylo mi hloupé strčit učitelce do ruky kupované sáčky bombonu jen tak. Udělala jsem oběma kornouty na sladkosti. A asi po týdnu jsem narazila na webu na tyhle motýlky.
pátek 22. července 2016
Malování na valounky
Srdíčko z fazolí
Pracuji v knihovně a rukama mi prošlo spousty a spousty knih a časopisů s nápady na tvoření. Také je toho hodně na Pinterestu. Tvorbu z bílých fazolí jsem ale začala obdivovat až na stránkách u Aničky. Můj starší syn má problémy s jemnou motorikou, tak jsem si říkala, že bychom mohli zkusit něco udělat, aby si procvičil prstíky. Jenže ho to nebaví. Tak jsem si zkusila udělat srdíčko sama.....
sobota 16. července 2016
POLANKA a JISTEBNÍK
čtvrtek 14. července 2016
Pompon
pátek 8. července 2016
HUKVALDY
Udělali jsme si malý výlet na hrad Hukvaldy
Počátky hradu byly dlouhou dobu spojovány s osobou Arnolda z Hückeswagen, který se na našem území poprvé připomíná v roce 1228 jako člen dvora Přemysla Otakara I. K založení hradu Hukvaldy došlo někdy v 70. či 80. letech 13. století. U jeho zrodu stál Jindřich z Příbora z rodu Hückeswagenů. První nepřímou zmínkou o existenci hradu Hukvaldy je Jindřichův přídomek de Hukenswald v listině z 29. července 1285. Toť v kostce z webstránek hradu
čtvrtek 7. července 2016
Karobová pomazánka
Švestková povidla jsou spíše podzimní záležitost, ale já kupuju povidla v obchodě, nedělám si povidla vlastní, takže si dělám tuhle pomazánku po celý rok, hlavně na namazání cukroví a nebo si ji mažu na domácí houstičku. Kluci jí moc nechtějí, je pro ně dost kyselkavá....
Rychlé naložené okurky
Na tento recept jsem náhodou narazila v knize od paní J.Florentýny Z. , zkusila jsem ho a jiné okurky už se u nás doma nedělají.... nejlepší na grilovačku k nějakému masu:-))
sobota 2. července 2016
Bazalkový olej
Bazalkový olej je další letní záležitost - používám ho hlavně na šopský salát, který dělávám já. Bruschetty a caprese u nás doma připravuje většinou přítel. Olej dělávám opět v malém množství z čerstvé bazalky.
Rajčata přes zimu moc nejím, takže přes léto, kdy jsou k dostání zralá a chutná rajčata se ochucený bazalkový olej využije skoro každý den....
Provensálské koření
Provensálské koření používám hlavně přes léto - na šneky z listového těsta, na pizzu, na zapékané brambory.
Běžně se používá k dochucení kuřecího, králičího, jehněčího, skopového masa, na grilované maso a zeleninu, na těstoviny, sýry, rajčata, pizzy
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)