Máslo po přepuštění už zchladlé |
Máslo po přepuštění ještě teplé |
Poprvé jsem o přepuštěném másle slyšela nebo spíše četla na Kitchennette. Tam je ale recept na Ghí. No až po přečtení několika článků mi došlo že Ghee a Přepuštěné máslo není to samé....
Když jsem zkoušla nové věci kvůli HIT ( nedostatečná aktivita nebo snížená koncentrace enzymu diaminooxidázy DAO - Diaminooxidáza je enzym, který odbourává histamin) a Laktózové intoleranci ( částečná nebo úplná neschopnost trávícího traktu zpracovávat laktózu ) udělala jsem i přepuštěné máslo, ale vůbec jsem nevěděla jak s ním naložit, kam ho do jídla dávat, jak ho používat. Postupně mizelo z lednice a ještě stále se musím učit co s ním......
Dnešní dávka byla z 2 kvalitních másel. Přepuštěné máslo jsem dělala na vodní lázni - snažila jsem se, aby se odpařila voda a abych se zbavila co nejvíce mléčné bílkoviny a zůstal jen čistý tuk. Ghee se má dělat na pánvi a má být tmavší a mít oříškovou chut´. No to já zrovna nepotřebuju takové vymoženosti, chtěla jsem se hlavně zbavit té mléčné bílkoviny a laktózy, tak abych to mohla používat pro mladšího syna s laktózovou intolerancí....
http://www.vitalia.cz/clanky/ghi-versus-prepustene-maslo/
http://ceskeghicko.cz/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lakt%C3%A1za
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lakt%C3%B3za
Žádné komentáře:
Okomentovat