čtvrtek 20. října 2016
Domácí pudink
Poprvé jsem dělala domácí pudink podle receptu Vařila myšička, ale časem jsem si ho musela poupravit našim potřebám......
Potřebujeme:
na 2 porce a vylízání hrnce :-))
0,5 l bezlaktózového mléka a nebo 0,5 l mandlového mléka
35g kukuřičného škrobu ( pudink z kukuřičného škrobu mi chutná více než z bramborového) moje váha váží buď 34 a nebo 36 ona 35 prostě neumí:-((
2 lžíce třtinového cukru
1 žloutek ( pořádně očistíme od bílku )
vanilkový extrakt
med, ovocnou štávu
Mléko si dáme vařit a rozkvedláme si v něm žloutek a škob ( pozor ten se rád přichytává ke dnu musíme opravdu pořád kvedlat ) pak osladíme a kvedláme do zhoustnutí. Pak vypneme a přídáme extrakt. Pokud budeme pudink dávat do mističek a zdobit šťávou, tak už med nepřidáváme. Pokud bychom chtěli použít pudink jako základ na krém, tak si ještě dosladíme medem podle chuti....Na tmavý - trochu karobu, pozor na hrudky. Po nalití do mističek ihned přikryjme talířky, aby se nám neudělal škraloup a dáme zchladit třeba na balkón
https://cs.wikipedia.org/wiki/Intolerance_lakt%C3%B3zy
Žádné komentáře:
Okomentovat