Na Velikonoce kluci dostali od tety dva velké čerstvé ananasy. Odšťavnila jsem jim z toho šťávu s jablkem a pomerančem - prý osvědčený recept - no nechtěl to ani jeden. Pizzu Havaj zbožňují, proto mám v zásobě doma konzervy ananasu, ale dávám jim vždy jen kousílínek, protože se stává, že už mají v sobě za celý den přes míru histamínu a někdy se mi z ananasu osypou a někdy ne. No, takže jsem si řekla, že to s tou zmrzkou/nanukem risknu - a mi osobně strašně moc moc moc chutnala...
Recept:
- tuhá část z konzervy kokosového mléka ( doteď jsem vodu vylívala nevěděla jsem co s tím, ale prý je to dobré přidat do kaše, takže příště. . . .)
- půlku konzervy ananasu - nechat okapat (kdo chce dá více ananasu, já nechtěla riskovat)
- pár kapek rumové esence
- třtinový cukr a šťáva z limety podle chuti ( limeta do piňa colády nepatří, ale je to s tím chutnější)
Vše pomixujeme, pokud nemáme výkonný mixér raději přepasírujeme, vychladíme a podáváme jako zmrzlinu nebo nanuk v tvořítkách ( já tam dala jakože na ozdobu kousky limet a ti moji truhlíci to začali jíst celé i se slupkou a pak tady pobíhali a plivali :-))
Dneska jsem také upekla bezlaktózovou a bezlepkovou pohankovo - čirokovou bábovku. Tu máme teď na svačinku. Není něco extra, takže recept nedávám jen odkaz, kde jsem našla inspiraci. ( oba kluci ji kupodivu jí)
https://www.mimibazar.cz/recept/157102/mramorovo-pohankova-babovka
A tohle je náš dnešní oběd. Byl to maraton - oba kluci měli dneska online výuku a pak vařit. Pro každého extra. Včera jsem jim udělala kuřecí špalíky s bramborem, protože se mi oběd nechtěl moc řešit a jak to dopadlo? Tak jako vždy - mladý nechce maso, bojí se to vzít do ruky a starší nechce brambory.
Takže dnes kluci -bramborová kaše - tu sní vždy - a já pak mám šanci do ní propašovat další zeleninu - buď mrkev a nebo batát, pak ještě přidávám trochu kurkumy pro barvu. Mladší syn ,,jakože grilované" halloumi, kadeřavá petrželka a pažitka, pak si vynutil k tomu kečup. Starší syn masové koule z vepřového masa s rajskou omáčkou, kadeřavá petrželka a pažitka. Máma - polentová kaše, květákový ,, grilovaný steak" , na ozdobu kvítí z medvěda a posypáno dukkah kořením.
Z tohoto blogu jsem momentálně nadšená, mají tam plno receptů na bezlepkové jídla a odkaz na ty steaky :
a pak ještě tady
a
Po obědě jsme šli jak jinak do lesíku pod naším panelákem - miluji ten les a přírodu kolem, absolutně si nedokážu představit, že bychom měli bydlet na ostravsku jinde. Tady za těch 9 let už vím, kde roste která bylinka, kde najdeme ještěrky, kde žáby, kde hady, kde nás překvapí zajíc, kam zajít na houby
Škoda, že z mých fotek z mobilu nesálá ta krása co tu kolem je...
P.S. Do módy teď asi znova přišlo dělat domácí popkorn, tak my musíme taky!!!!!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat