Perníčky jsou také z pohankové a čirokové mouky, ale tak dobre nejsou
Tato tvořítka se mi na tyto sušenky osvědčila nejvíce
Recept:
- 1 vejce
- 150 g pohankové mouky
- 150 g čirokové mouky
- 100 pomletých vlašských ořechů
- 100 g cukru
- 100 g bezlaktózového másla
- lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- citrónová kůra
- trochu bezlaktózového mléka (1-2 lžíce)
- trochu vanilky
Vše uhneteme a dáme uležet do lednice. Pak z těsta děláme kuličky a vtlacujeme do tvořítka, opatrně sundáme. Je to piplacka pro trpělive. Pak pečeme asi na 170 st, tak 15-20min podle typu trouby.
Když jsem dělala sušenky poprvé, neměla jsem dost čirokové mouky a nahradila jsem ji jahelnou. Ta ale v těšte byla cítit, bylo to dobré, ale nebylo to ono. S čirokovou moukou jsem cítila v těšte i ty vlašaky
Žádné komentáře:
Okomentovat