pondělí 1. srpna 2016
Perníkové koření
Kdysy jsem si koření do perníků kupovala, ale teď už si ho dělám nějaké ty roky sama....
Základem je SKOŘICE(1 lžíce), NOVÉ KOŘENÍ (1 lžička), KARDAMON(1 lžička), ZÁZVOR (1 lžička)
Přidávám si ještě hřebíček a badyán (špetka z každého). Pak pomerančovou a citronovou kůru (po lžíci). Mám na drcení koření malý a velký hmoždíř, z mlýnku na kafe se to špatně dolovalo
Do směsi se přidávají ještě další doplňkové koření, které já ale nepoužívám - jako je černý pepř, muškátový oříšek, anýz. Muškátový oříšek a muškátový květ mi nechutná a na vaření je já moc nepoužívám. Používá je u nás přítel hlavně na bešamel do lasaní
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat