úterý 24. března 2020

Buchta z ovesných vloček - ovesná buchta - bezlepková - bezlaktózová



TAHLE BUCHTA NENÍ ZROVNA NĚCO EXTRA, ALE JE TO TO NEJLEPŠÍ, CO JSEM Z TĚCH DESÍTEK BEZLEPKOVÝCH RECEPTŮ VYZKOUŠELA A NESKONČILO TO V KOŠI. . . .



KDYŽ JSEM SE PŘED PÁR TÝDNY DOZVĚDĚLA, ŽE MÁME DOMA DÍTĚ S CELIAKÍÍ, TAK JSEM CHYTLA AMOK-CO TEĎ. DO TEĎ MÁM TESTY NA LEPEK VYCHÁZELY NEGATIVNĚ, MĚLA JSEM POUZE ÚSTNÍ DOPORUČENÍ, ŽE MÁME ZE STRAVY VYNECHAT LEPEK KVŮLI HISTAMÍNOVÉ INTOLERANCI. JENŽE JÁ CHTĚLA JÍT ZLATOU STŘEDNÍ CESTOU, TAKŽE SYN JEDL NORMÁLNĚ PEČIVO A JÁ ZATÍM POMALU ZKOUŠELA RECEPTY. DOTEĎ JEN POMALOUNKU POLEHOUNKU A NEZDARY JSEM NEBRALA ZASE TAK VÁŽNĚ I KDYŽ MĚ TO ŠTVALO - ,,OSVĚDČENÝ,, RECEPT A NEDALO SE TO JÍST NEBO SE TO NEPOVEDLO. NO, JENŽE TEĎ, KDYŽ JSEM SE DOZVĚDĚLA ŽE MÁME DOMA NE ALERGII NA LEPEK ALE ROVNOU CELIAKII, TAK JSEM ZAČALA STRESOVAT CO TEĎ A V ZÁCHVATU HYSTERIE NAKOUPILA CO SE DALO - TAKŽE TEĎ MÁME DOMA PLNO RÝŽOVÝCH NUDLÍ, KTERÉ SI MYSLÍM, ŽE STEJNĚ NIKDY NEVYUŽIJEME. NAKOUPILA JSEM I NA ZKOUŠKU PLNO VĚCÍ JAKO NAPŘ, V TCHIBU BEZLEPKOVÉ BROWNIES, KTERÉ SYN NECHTĚL NECHUTNALO MU TO(ŠÍLENĚ SLADKÉ) A DALŠÍ A DALŠÍ JÍDLO, KTERÉ STÁLO ŠÍLENÉ PENÍZE A SYN JE PAK NECHTĚL. PAK JSEM POTKALA VE VIETNAMSKÉ PRODEJNĚ PANÍ PRODAVAČKU, KTERÁ MÁ TAKÉ CELIAKII, KTERÁ MI TAK PORADILA JAKO DOPOSUD ŽÁDNÉ KNIHY A INTERNET. PRVNÍ TÝDEN JSME SI PROŠLI DOSLOVA PEKLEM-CO BEZLEPKOVÉHO NA SVAČINKY, ABY NÁM ŠKOLNÍ DRUŽINA VYŠLA KONEČNĚ VSTŘÍC, JAKÉ PEČIVO(TO Z OBCHODŮ JE HRŮZA). PŘÍTEL MI KOUPIL DOMÁCÍ PEKÁRNU S PROGRAMEM BEZLEPKOVÉHO PEČENÍ. TAKŽE PO TĚCH TÝDNECH, KDY JSEM SI PŘIPADALA JAK NA NĚJAKÉM ZÁVODU O ŽIVOT, SE NÁM TO KONEČNĚ USTÁLILO NA OSVĚDČENÝCH POTRAVINÁCH A SUROVINÁCH.  VYHOVUJÍ NÁM, JINÝM SAMOZŘEJMĚ VYHOVOVAT NEMUSÍ....

NO A TEĎ UŽ RECEPT NA BEZLEPKOVOU BUCHTU Z OVESNÝCH VLOČEK - SYN JI KUPODIVU JÍ(A PROTO SEM RECEPT DÁVÁM)

RECEPT :
500g BEZLEPKOVÝCH OVESNÝCH VLOČEK
100g KOKOSOVÉ MOUKY
6 LŽIC KAKAA
1 LŽÍCE SKOŘICE
2 LŽIČKY JEDLÉ SODY
ŠPETKA SOLI
VLOČKY POMIXUJEME NA MOUKU A POŘÁDNĚ ZAMÍCHÁME S OSTATNÍMI SUCHÝMI INGREDIENCEMI
+ - 500ml ROSTLINNÉHO MLÉKA (U NÁS KOKOSOVÉ NEBO RÝŽOVÉ)
3 VEJCE
4-5 LŽIC MEDU (KUPOVANÉ ROSTLINNÉ MLÉKO JE SLADŠÍ NEŽ DOMÁCÍ)
100ml OLEJE (MY MÁME SLUNEČNICOVÝ, KOKOSOVÝ JSEM JEŠTĚ NEZKOUŠELA)
SMÍCHÁME SUCHOU A TEKUTOU SMĚS A DÁME DO MENŠÍHO PEKÁČKU A DÁME PÉCI NA 180ST ASI NA 45 MIN, PODLE TIPU TROUBY. JÁ NA BUCHTU ZAPOMELA A NECHALA JSEM JI TAM 1HOD - NEBYLA SICE SPÁLENÁ ALE BYLA PAK HODNĚ POPRASKANÁ A ,,SUCHÁ,, NEBYLO TO ONO. TAKŽE HLÍDÁME UPEČENÍ ŠPEJLÍ. KRÁJÍME RADĚJI AŽ PO VYCHLADNUTÍ.


Žádné komentáře:

Okomentovat