sobota 12. září 2020

PODOLÁNKY + sušené houby

                                          
                                          Dnes jsme jeli na hřiby a trochu vyvětrat naše astmatiky























Tady jsme sli jen po cestičce a obdivovali jsme nadherna rašeliniště a plno mechů, te zelene kolem jsem se nemohla nabažit        https://nature.hyperlink.cz/Beskydy/V_Podolankach.htm

              Blatouch v září ??? 
 

 


Doma jsem hned houby očistila a nakrájela a usušila v mojí sušičce. Dala jsem je prozatím do plastové dózy ani nevím od čeho. Houby se mají skladovat ve skle, ale já je šoupla sem, i když plast nacichne,ale to neva. 

A nabídnu jeden recept od tety Irenky  -  dělala nám ho na chalupě v Luboměři snad před 30 lety .... Toto letí. .... 

Mlska od tety :

- jedna oloupaná cuketa
- houby ( babky, suchohřiby, klouzky prostě co najdeme s hnědým kloboukem) 
- půl cibule 
- vejce na vaječinu a pak na o balení (nevím kolik, to si nepamatuji, ale každý dá podle počtu stravníků ) 
- sádlo, olej, přepuštěné máslo 
- sůl
- mouka a strouhanka na obalení

Cuketu oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka, vydlabeme v kolečku vnitřek. Nasolime a necháme pustit vodu. 

Mezitím si na sádle osklovatíme cibuli, přidáme najemno nakrájené houby a podusíme. Pak přidáme rozkvedlaná vejce a uděláme smaženici. Necháme vychladnout. Cuketu uprostřed plníme vaječinou a obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji. Necháme okapat na ubrousku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat