úterý 26. ledna 2021

Kadeřávek a čajot

 

Občas ještě objednávám nákup potravin přes internet, i když už nejsme v karanténě. Mají tam zajímavé věci, které normálně v obchodě neseženu. Třeba čajot. Dala jsem ho do rizota jen lehce spareny, kluci nadšení moc nebyli, pak jsem ho schroupala jen tak. Prý má chutnat něco mezi kedlubnou a cuketou. No, chuti nevím co mi připomínal, přijde mi dost sladký na jazyku mám chuťovky ocas jako u stevie. Krupavy je asi jako ten kedluben nebo redkev. S cuketou mi teda nepřijde, že by měl něco společného krom svého druhu - tykvovité

Kadeřávek jsem si objednala víckrát a vyzkoušela i více receptu, dala jsem ho snad už kam se dá. Rodina opět nejí, jen já. 

 



      Rizoto - čajot, krevety, naložená vejce (moc mě neoslovila) a paprikový dip (moc dobrý)

KADEŘÁVKOVÉ CHIPSY

- asi 200g kadeřávku
- 1/2 lžičky soli
- olivový olej a kdo má rád trochu lahůdkového droždí

Postup

Kadeřávek očištěte od hrubých stonků, řapíků a použijte pouze list (stonky můžete zamrazit a přidat příště do vývaru). Natrhejte kadeřávek na kousky velikosti chipsů a dejte do mísy. Přidejte sůl a za studena lisovaný olej (já mám olej ve spreji). Na plechu pozrostřete, tak aby se listy nedotýkaly a posypejte strouhaným sýrem a pečte v troubě na nízkou teplotu asi na 150 st. Sýr nesmí zhnědnout. Pozor na spálení a nebo nedopečení, musí se hlídat. Když se zadaří jsou chipsy křupavé a návykové. Kadeřávkové chipsy spotřebujte co nejdříve. . . . 

                                    Holandský řízek se žampióny a kadeřávkem


                                                          Vývar s řapíky kadeřávku


      Houbovy guláš - Hlíva a žampiony a kadeřávek
Kadeřávek a brokolice obalovane v cizrnovém těstíčku




















Žádné komentáře:

Okomentovat