úterý 24. srpna 2021

Rajčata - už zase . . . .

 

Před týdnem (než jsme odjeli na dovolenou) jsem dostala plno rajčat, vezli jsme je sebou ale zase přivezli zpátky. Nebyla nějak pomačkaná, nahnilá, jen už prostě to nebylo ono, pak jsem dostala včera rajčata od kolegy v práci a pak přítel dovezl další rajčata od svojí mamky. Tak co teď s tím. Na netu jsem našla u Aničky z My Greenovi recept na RAJČATA ve vlastní šťávě, takže večer, když jsem přijela ze zahrady jsem šla na to. Úplně jednoduché a rychlé. Já teda větší rajčata spařila a oloupala, zbavila bubáku a nakrájela na menší kousky, dala do sklenice a na vrch jsem ještě vmáčkla pár malinkatých rajčat. A dala sterilizovat.
Loni jsem totiž rajčátka nasušila a naložila do olivového oleje - ale nakonec jsme je vůbec nevyužili
                                                     
                                   https://kreativnitechniky.cz/zavarovani-rajcat/


V neděli jsme přijeli z dovolené a já hned jela na koloběžce zkontrolovat zahradu. Vše ok až na KERBLÍK - ten úplně zmizel, nezůstal ani stonek, takže nevím, co ho sežralo. Takže jsem včera zasadila novou várku.
Včera to byl na zahradě masakr - i když jsem byla nastříkaná repelentem od hlavy až k patě, tak jsem myslela, že mě komáři sežerou zaživa. Takže jsem jen rychle obrala rajčátka a honem na kole zase domů, ujížděla jsem jak zloděj.

Dneska kolegové v práci dostali taky malou výslužku :-))

                                                                  BUJURDI
Kolegyně (z Řecka) v práci mi dala další typ na zpracování rajčat - její dnešní snídaně, má se to zapékat, ale v práci se to řeší v mikrovlnce, rychlé chutné jídlo

                              https://www.receptyprima.cz/bujurdi-z-rajcat-recept


Za poslední dva měsíce jsem si napůjčovala hodně knih o zahradničení, tady jsou příklady čtyř. Nejvíce mě ale oslovily dvě níže

Dvě knihy, které se mi líbí nejvíce a snad si je časem pořídím (jsou velké a drahé), teď v nich hodně listuji a hledám inspiraci


Žádné komentáře:

Okomentovat