úterý 4. října 2022

Bylinková sůl


Dostala jsem během týdne od více lidí spousty celerové natě a přemýšlela jsem, jak ji uchovat na zimu, abych neměla zarvaný mrazák nebo ledničku. Pesto už jsem dělala, takže jsem chtěla vyzkoušet něco jiného. A udělala jsem bylinkovou sůl. 
Mám i na zahradě spousty lichořeřišnice, už začíná pomalu žloutnout už je na ní zima, takže jsem si říkala, že zkusím i tu lichořeřišnicovou sůl - snad ji využiji třeba na posyp na vajíčka na tvrdo


                                https://zasipkovymkerem.cz/recepty/bylinkova-sul-2/

                                     https://www.pekarnomanie.cz/bylinkova-sul/



 

Použila jsem hrubozrnnou himalájskou sůl a čerstvé listy. Vše jsem pomixovala nejprve v sekáčku. Dala sušit do sušičky. Po usušení jsem ještě znova umixovala v mlýnku na kávu. A hotovo!


Stonky jsem usušila zvlášť, trvá to dlouho. Pak je budu používat do polévek do vývaru

Žádné komentáře:

Okomentovat