Konečně jsem našla recept na dobré perníčky. Moc děkuji Bez lepku neznamená bez chuti
Uděláme těsto a necháme v lednici jeden den rozležet. Válela jsem potravinovou folií, abych nemusela podsypávat moc mouky. Vytlačované tvary se nafouknou, ale já neumím polevou hezky zdobit, takže čokoláda a vytlačování to u nás jistí. Syn nemá rád slepované perníčky marmeládou , i když jsou pak měkčí. Pokud nemáte ve svém koření sušenou pomerančovou kůru, tak ji tam přidejte, měla by tam být. Pečení není možná ani těch 10min, záleží na typu trouby, pokud se přepečou, budou tvrdé
Těsto nejprve vypadá, že je suché, že se snad ani nespojí, ale chce to trpělivost a hníst, pak je to super
Dnes jsem si dala tu práci a vykrajovala. Kluci mi to ujídali pod rukama z plechu, takže budu muset udělat další. Jizerka ale teď není k sehnání, má výpadek.
A pohankové :
Perníčky se zázvorem
- 160 g pohankové mouky
- 60 g másla
- 4 lžíce medu
- zázvor cca 3 cm
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- kůra z jednoho bio citrónu pomerančová je ale lepší
- perníkové koření
- trochu rumu
Prosejeme mouku a přisypeme k ní kypřící prášek, změklé máslo, najemno nastrouhaný zázvor, med, nastrouhanou kůru z citronu a perníkové koření (kdo chce trošičku rumu)
Uhněteme těsto a necháme odpočinout do druhého dne
Troubu předehřejeme na 180°C.
Pečeme asi 10-15 min podle velikosti perníčků. Já si to chtěla zjednodušit a mít to co nejrychleji, takže jsem jen udělala v ruce kuličky, rozválela na placky a dala péct. Žádné vykrajování, žádné zdobení, extra rychlé. Pohanková mouka má ale svou specifickou chuť nemusí každému chutnat!
Pokud někomu chutná POHANKA zde jsou další recepty :
Žádné komentáře:
Okomentovat