pátek 8. května 2020

Pomazánka z cizrny a ŽAMPIÓNŮ

                                 Může se to taky nazvat paštika nebo hummus.

Paštika - to zní dost luxusně - tady posypána česnáčkem, ale s kadeřavou petrželkou mi to chutnalo více

Recept:
Dáme si vařit cizrnu s kmínem a saturejkou. Na sádle osmažíme 1 cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme asi půl vaničky žampiónů nakrájených na kousky, přidáme domácí houbové koření a restujeme tak, aby cibulka byla hnědá, ale ne připálená. Přidáme česnek - asi tak 2 velké stroužky. http://ladinblog.blogspot.com/2019/08/nas-lesik-houbove-koreni.html?m=1





Odměříme si hrnek uvařené cizrny přidáme k hřibům a zbytek zamrazíme. Opražíme si 2 lžíce slunečnicových semínek a přidáme ke všemu. Pořádně vše pomixujeme. Přidáme Tamari - asi tak lžíci a dosolíme podle chuti. Naředíme převařenou vodou tak, aby se to dalo namazat na pečivo. Snažíme se spotřebovat do 2 dnů!
Recept jsem našla na Zelené střípky. P. S. www stránky už jsou zrušené
Měla jsem v mrazáku trochu špenátu a chtěla jsem spotřebovat žampiony co zůstaly, takže jsem narychlo stvořila ještě bezlepkové rolády/záviny z rýžového papíru - tři různé náplně, které se mi povedly, i když to bylo všechno opravdu narychlo. Chutnalo to jako v nudlovém těšte. Kluci dostali každý na talíř tři kousky s povelem, že mají sníst aspoň jeden, který jim bude nejvíce chutnat. No rozvrtali to hrozně. Mi to ale chutnalo. Ten vlevo je náplň špenát+medvědí česnek+zelená nať cibulky+rýžové mléko a sýr gouda a Cheddar a šunka, uprostřed náplň je kupovaná omáčka základní Panzani a sýry a šunka a poslední náplň žampiony a cibulka orestované dohněda sýry šunka.
Recept jsem našla na Celiakie v pohodě

Žádné komentáře:

Okomentovat