pátek 19. srpna 2022

Cuketové zelí - bezlepkové

 

                                              Můj dnešní rychlý oběd v práci

Recept ( 2 velké porce) :

-  větší cuketa nebo 2 menší ( musíme zkusit jestli není hořká, oloupeme, vydlabeme, nastrouháme nahrubo, nasolíme a necháme vypotit)

- půl cibule nakrájíme najemno, osmahneme na oleji/tuku/sádle, zalijeme trochou vody, přidáme drcený kmín a dusíme

- cuketu scedíme a pak vložíme k cibulce a krátce povaříme, cuketa se nesmí rozvařit

- zahustíme bramborovým škrobem rozkvedlaným v trošce vody, dochutíme cukrem ( já zrovna popadla kokosový tak je zelí dost tmavé) a octem ( já mám zrovna doma jablečný), krátce vaříme vše musí být rychle a vypneme. Přídáme nadrobno nakrájenou kudrnku a hotovo

- pokud někdo chce, tak svoji domácí nepřerostlou bio cuketku nemusí oloupat ale nastrouhat celou samo že bez semen

- neudávám přesně kolik gramů ingrediencí, protože si to každý musí dochutit podle sebe

- já mám cuketové a kedlubnové zelí nejraději s uzeným nebo klobásou ( já a moje děti bohužel klasické zelí nesmíme)



                                                Moje KUDRNKA v pařeništi

                              Recept na zavařené cuketové zelí je na netu všude stejný
                      https://inkitchenopen.blogspot.com/2014/09/sterilovane-cuketove-zeli.html






Žádné komentáře:

Okomentovat