čtvrtek 7. července 2016

Karobová pomazánka



Švestková povidla jsou spíše podzimní záležitost, ale já kupuju povidla v obchodě, nedělám si povidla vlastní, takže si dělám tuhle pomazánku po celý rok, hlavně na namazání cukroví a nebo si ji mažu na domácí houstičku. Kluci jí moc nechtějí, je pro ně dost kyselkavá....







Sklenka kvalitních švestkových povidel(v kelímku 440g)
150 ml vody
50 g karobového prášku
Vodu povaříme chvilku s povidlama, aby nebyly hrudky, přidáme karob (Svatojánský chléb, Rohovník) a necháme 5min povařit. Pokud je potřeba tak rozmixujeme. Plníme do sterilizovaných sklenic - mi to vyjde přesně do 2 WECKOVEK. Sklenice mám v lednici a určitě je do 2 měsíců spotřebujeme.





Recept jsem našla v časopise Recepty pro zdraví.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rohovn%C3%ADk_obecn%C3%BD

Žádné komentáře:

Okomentovat