Na tento recept jsem náhodou narazila v knize od paní J.Florentýny Z. , zkusila jsem ho a jiné okurky už se u nás doma nedělají.... nejlepší na grilovačku k nějakému masu:-))
Já dělávám nálev z dvojité dávky:
1 salátovou okurku(já ji teda bežně oloupu aby ji jedl mladší syn)
trochu himalájské soli
100 ml bílého vinného octa
50 g třtinového cukru(nálev bude žlutý)
lžička hořčičných semínek
200 ml vody
Okurku si oloupeme a nakrájíme na kolečka (pokud neloupeme, tak důkladně omyjeme slupku a povrch okurky vidličkou poškrábeme sem tam) pak osolíme a necháme odpočívat. Dáme si vařit ocet se semínky a větráme a větráme a větráme. Ocet necháme svařit asi na množsvtí 2 lžic a přídáme vodu a cukr, necháme zavařit, pak ztlumíme plotýnku a necháme probublávat. Nálev necháme jen nepatrně vychladnout a přelejeme jím nasolené okurky, dobře promícháme a dáme do nějaké sklenice, necháme odležet nejméně 2 hodiny. Občas protřepáváme. Uskladníme v lednici a spotřebujeme do 2 dnů!! Hodně záleží také na okurce - už 2x se mi stalo, že výsledek nestál za nic, protože okurka nechutnala dobře- nedá se říct, že byla hořká, rožky vždycky zkouším, ale celkově chutnala divně:-((
Žádné komentáře:
Okomentovat