sobota 2. července 2016
Provensálské koření
Provensálské koření používám hlavně přes léto - na šneky z listového těsta, na pizzu, na zapékané brambory.
Běžně se používá k dochucení kuřecího, králičího, jehněčího, skopového masa, na grilované maso a zeleninu, na těstoviny, sýry, rajčata, pizzy
Provensálské koření je směs bylinek používaných k dochucení pokrmů. Nejčastěji je používáme sušené. Nejdůležitější složkou je tymián a rozmarýn - doplňují je pak další bylinky jako bazalka, dobromysl a saturejka. V jižní Francii se přidává majoránka a v Americe levandule. Do jídla by se mělo Provensálské koření přidávat pokud možno až ke konci vaření
Já si dávám
4 lžíce tymiánu
3 lžíce dobromysli
1 lžíce rozmarýnu
1 lžíce bazalky
0,5 lžíce levandule
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat