sobota 2. července 2016

Provensálské koření







Provensálské koření používám hlavně přes léto - na šneky z listového těsta, na pizzu, na zapékané brambory.

Běžně se používá k dochucení kuřecího, králičího, jehněčího, skopového masa, na grilované maso a zeleninu, na těstoviny, sýry, rajčata, pizzy





Provensálské koření je směs bylinek používaných k dochucení pokrmů. Nejčastěji je používáme sušené. Nejdůležitější složkou je tymián a rozmarýn - doplňují je pak další bylinky jako bazalka, dobromysl a saturejka. V jižní Francii se přidává majoránka a v Americe levandule. Do jídla by se mělo Provensálské koření přidávat pokud možno až ke konci vaření



Já si dávám
4 lžíce tymiánu
3 lžíce dobromysli
1 lžíce rozmarýnu
1 lžíce bazalky
0,5 lžíce levandule

Žádné komentáře:

Okomentovat