čtvrtek 31. října 2019

Netopýři

Tento týden jsem byla s malým doma - nevíme co mu bylo, ve škole řádí sedmá nemoc- ale MUDr tvrdí, že to sedmá nemoc nebyla - takže jsme si odpočinuli a trošičku tvořili :-))

čtvrtek 24. října 2019

Štramberk 2017

 
Přijeli jsme do města a pršelo. Tak co teď - měli jsme toho hodně naplánováno na shlédnutí. Nejprve jsme navštívili muzeum Zdeňka Buriana
                                                   
                                                   https://www.zdenekburian.cz/

neděle 20. října 2019

ČANTORYJE


Dnes byla nádherná neděle - podnikli jsme výlet na Čantoryje. Lidí jak na Václaváku. Každý, přísahám každý při cestě nahoru i dolů zdravil, což jsem jinde zatím nezažila.
                                                
                                                                http://cantoryje.cz

sobota 19. října 2019

Pracovní listy a knížka

Nápady pro Aničku - stránky/obchod se mi moc líbí, chodila jsem tam zatím jen na čumendu. Včera poprvé jsem se si u nich něco zakoupila. Mladší syn je čerstvý prvňáček a tohle je pro předškoláky, ale tyhle pracovní listy se mi zdály tak zajímavé, že jsem to riskla a zakoupila je. Listy mi došly na e-mail ještě ten den a dnes jsme si v klidu hráli a vyplňovali.

úterý 15. října 2019

Bageta s olivami


Vařená červená řepa naložená v pomerančové zálivce (kluci donesli ze školy nesnězené pomeranče, které tam dostali k obědu), domácí kozí sýr, doma vypěstovaná řeřicha, domácí bageta s olivami, červený pepř

pátek 4. října 2019

ZOO Olomouc a Horní náměstí v roce 2017

 
                                           
                                                   https://www.zoo-olomouc.cz/

čtvrtek 3. října 2019

Domácí čokoláda

Moji první čokoládu jsem začala dělat podle stránek Nasiť svoji duši. Pak jsem vyzkoušela plno receptů podle blogerek, podle knížek, ale vadilo mi, že se čokoláda topí. Nakonec jsem dospěla k názoru, že se topit budou stejně všechny a nemůžu jí dát dětem sebou třeba na výlet a nakonec jsem letos zakotvila na stránkách Svačinky pro Anču a poměr surovin dělám podle tohoto blogu. Někde jsem četla, že se do čokolády nemá dávat med, že chuť medu je výrazná, nejlepší je prý agávový sirup. Jenže když nepřidám do čokolády aspoň lžičku medu, tak mi pak v čokoládě něco chybí a nepomůže ani vanilka ani stavět se hlavu....
Domácí čokoládu jsem začala dělat proto, protože mladší syn nesmí mléko a v kupovaných čokoládách mléčná složka většinou je a pak starší syn má alergickou reakci na čokoládu. Lentilky a čokoládky na stromeček u něj nepřipadají v úvahu. Reakci má podle toho, kolik se v jeho těle za celý den nasbírá histaminu - stává se, že jeden týden na čokoládový jogurt reaguje hodně a druhý skoro vůbec. Já domů teda čokoládový jogurt nekupuji, ale u babičky spořádá tři najednou. Takže jsem doma začala dělat naši domácí čokoládu, která je pak v lednici a každý si na ní chodí, kdy má chuť. Vezme si kousek a nespořádá třeba celou tabulku čokolády najednou. Kluci mají svoje obrázkové kousíčky a tatínek má rád kustovnici, takže si chodí do misky : - ))