pátek 28. prosince 2018
Snídaňové bulky
Bulky ze špaldové mouky.
Těsto je univerzální - lze použít na sladko i na slano.
Sladké těsto:
300g hladké špaldové mouky ( použila jsem i hrubou a taky jsou dobré, nejlepší je ta na krekry)
200g obyč hladké mouky
2 hrnky převařené vody
3/4 kostky čerstvého droždí
půl hrnku rozpuštěného husího nebo kachního sádla
4 lžíce třtinového cukru asi lžíce medu
čtvrť lžičky soli
mák na posypání
Zaděláme si kvásek - hrnek vlažné vody, lžíce cukru, droždí. Do mísy si dáme obě mouky, cukr, med, sůl, vodu, nakonec sádlo. Pak nastartovaný kvásek z droždí. Vypracujeme těsto, které je hodně řídké ( v původním receptu byly 3 hrnky vody podle savosti mouky) necháme hodinu kynout. Těsto hodně nakyne, dáme radši do velké mísy ať nám neuteče. Pak znova vypracujeme, dáme na pomoučený vál a nožem odkrajujeme kousky a tvoříme bulky. Necháme nakynout, potřeme rostlinným mlékem a posypeme mákem ( já mám bílý) Dáme péci na 200 na 18-30 min podle velikosti bulek a typu trouby. Bulky mi osobně připomínají briošky. Při HIT dietě se nesmí droždí, takže opatrně. Vhodné při laktózové intoleranci. Nejsou vegan kvůli sádla a medu. Na slané těsto dáme jen lžíci cukru do kvásku a více soli asi lžičku a posypeme hrubozrnnou a černuchou a sezamem. Snad Vám budou chutnat......
Jo ještě na spod trouby by se měl dát plech s vodou a nebo na něj chrstnout vodu - prostě tak jako při pečení chleba
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat