pondělí 16. září 2019

Polévka z červené čočky - bezlaktózová

V knihovně mi prošlo rukama spousty kuchařek na téma POLÉVKY. Tyhle dvě jsou pro mne favoritky, musela jsem si je zakoupit do mojí knihovničky







Recept není nic extra - úplně jednoduchý.

Polévku dělám na štědrovečerní tabuli místo klasické hrachovky, kterou jsme mívávali doma u rodičů
Půl cibule (nejlépe červené)
2 stroužky česneku
Propláchnutá červená čočka
Vývar ( nebo bio bujon kostka+voda)
Lžíce kečupu
Majoránka, sůl, mletý kmín, nové koření, bobkový list
Něco na ozdobu - květy, řeřicha, pažitka, kadeřavá petželka atd.

Takže klasika - cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme dobře propláchnutou spařenou červenou čočku, dáme bobkový list, nové koření, vývar a vaříme, až se čočka rozvaří. Pak vyndáme koření a pomixujeme, přidáme kečup, česnek,  kmín, majoránku, dolijeme vývar tak, aby polévka byla hustá tak akorát. Pokud jsme ji naředili moc, tak přidáme Solamyl rozkvedlaný v troše vody. Povaříme a nepřipálíme, pozor prská
Podáváme s kuličkami, rybičkovými keksíky, vaflemi, pečivem - co má kdo rád

Žádné komentáře:

Okomentovat