Hledala jsem dlouho recept, který by mi sedl. Nakonec jsem zkusila tenhle. Ale je jen pro opravdu trpělivé kuchtičky a to já nejsem
300g špaldové mouky hladké (pokud máte celozrnnou tak přesít)
200g přepuštěného másla
100g medu
Vypracujeme těsto a necháme odležet. V receptu bylo, že se s ním pracuje dobře, že se netrhá. Mi se ale těsto trhalo a byla jsem nepříčetná, nemám trpělivost. Nakonec jsem vždy trochu těsta rozválela mezi potravinovou fólií a dělala co nejjednodušší tvary. Pokaždé jsem zvládla udělat tak 2 plechy, pak jsem zbytek těsta namačkala do formiček, z těch to šlo kupodivu krásně vyklepnout, ani jsem nemusela vymazávat, vysypávat moukou. Pečení by mělo být na 180 asi 5-7 min do zrůžovění
Upečené linecké jsem asi po hodině namazala marmeládou a dala do lednice. Po týdnu jsem si řekla, že zkusím a byla to ňamka. Ještě nevím jak na linecké bude reagovat mladší syn, kvůli kterého jsem to dělala. Dost mě zarazilo, že když jsem pekla, tak chodil a čuchal, že tam něco smrdí. Přepuštěné máslo mu moc nevonělo, doufám že to není tím, že jsem koupila co nejlevnější máslo v akci
P.S. Zkoušela jsem to tento týden i s Alsanem, ale těsto se rozpadalo ještě více, takže určitě zůstat u přepuštěného másla, to si zvládneme udělat každý. Stejně Alsan se třeba na vesnici shání hůře, že......
https://www.zasadnezdrave.cz/blog/atopicky-ekzem-a-ja-muj-pribeh/
https://www.detinamedu.cz/o-nas/
Žádné komentáře:
Okomentovat