Dnes jsme jeli na hřiby a trochu vyvětrat naše astmatiky
Tady jsme sli jen po cestičce a obdivovali jsme nadherna rašeliniště a plno mechů, te zelene kolem jsem se nemohla nabažit https://nature.hyperlink.cz/Beskydy/V_Podolankach.htm
Blatouch v září ???
Doma jsem hned houby očistila a nakrájela a usušila v mojí sušičce. Dala jsem je prozatím do plastové dózy ani nevím od čeho. Houby se mají skladovat ve skle, ale já je šoupla sem, i když plast nacichne,ale to neva.
Tady jsme sli jen po cestičce a obdivovali jsme nadherna rašeliniště a plno mechů, te zelene kolem jsem se nemohla nabažit https://nature.hyperlink.cz/Beskydy/V_Podolankach.htm
Blatouch v září ???
Doma jsem hned houby očistila a nakrájela a usušila v mojí sušičce. Dala jsem je prozatím do plastové dózy ani nevím od čeho. Houby se mají skladovat ve skle, ale já je šoupla sem, i když plast nacichne,ale to neva.
A nabídnu jeden recept od tety Irenky - dělala nám ho na chalupě v Luboměři snad před 30 lety .... Toto letí. ....
Mlska od tety :
- jedna oloupaná cuketa
- houby ( babky, suchohřiby, klouzky prostě co najdeme s hnědým kloboukem)
- půl cibule
- vejce na vaječinu a pak na o balení (nevím kolik, to si nepamatuji, ale každý dá podle počtu stravníků )
- sádlo, olej, přepuštěné máslo
- sůl
- mouka a strouhanka na obalení
Cuketu oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka, vydlabeme v kolečku vnitřek. Nasolime a necháme pustit vodu.
Mezitím si na sádle osklovatíme cibuli, přidáme najemno nakrájené houby a podusíme. Pak přidáme rozkvedlaná vejce a uděláme smaženici. Necháme vychladnout. Cuketu uprostřed plníme vaječinou a obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji. Necháme okapat na ubrousku.
Žádné komentáře:
Okomentovat