Těsto na náš velikonoční dortík podle receptu :
Nejprve plněné koláče naslano, pak klobásy v těstě - ve Staré Bělé je na Velikonoce tradice uzené a klobásy v těstě tzv. PLECOVNÍK - a nakonec plněné šneky. Využití těsta mnoha způsoby, dobře se s ním pracuje, je lepší po lednicovém kynutí, musí být ale tenká vrstva, třeba klasické pečivo nám z toho těsta nechutná
Kuličky z bezlepkových vloček
Jidášky jen z rýžové mouky a nechutnaly nám.
Velikonoční beránek podle paní Halatové a syn byl spokojený
Zrovna na Velikonoce nám pod domem vysekali kus lesíku, kam chodím na bylinky a houby. Podupali co se dalo, takže letos asi plýcník a fialky moc nenasbírám. . . . A jeěte se tam nesmí, aby někdo nepřišel k úhoně, takže se nemáme ani kde pořádně procházet. Oblast, kde je medvědí česnek je o kousíček dál, ta naštěstí poničená není
Žádné komentáře:
Okomentovat