Dostala jsem kopr. Mrazák plný. Co teď. Babička kdysy dělávala kopr v soli. Takže jediná možnost, honem hledat recept.
Jemný mladý kopr propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat, osušíme.
Ze stonků obereme listy kopru, nasekáme je najemno, smícháme se solí, necháme chvíli stát a pak silně napěchujeme do malých skleniček, až kopr pustí šťávu.
Povrch kopru ještě posypeme tenkou vrstvou soli, překryjeme celofánem a dobře uzavřeme.
Skleničky uložíme na chladné a tmavé místo.
Na 1kg kopru 250g soli (200+50) , 100g kopru 25g soli
Používáme do KULAJDY, pomazánky s vejci, koprovky atd.
Dnes jsem pekla, kdyby chtěl někdo zkusit, já použila chia místo lněného semínka
https://www.hodnedomaci.cz/recepty/mandlovo-sezamove-krekry
Bohužel nám dnes odešlo morčátko. Takže jsme se s přítelem shodli na tom, že na balkóne bude nějaká nádoba na slupky a na víkend to odvezeme na kompost na zahradu. Přítel dnes dělal trochu pořádek kolem kompostu a objevil tam odporné červy, tak mě to vyvedlo z míry, že jsem ani nefotila, podle toho co jsme našli na netu, to bude asi nosorožík. Pořád sbíráme šneky a slimejše. Žižalu a včelu jsem neviděla ještě žádnou. A doštipaní od komárů jsme všichni jak nikdy
Žádné komentáře:
Okomentovat