Tenhle recept je podle Latety. Zkusila jsem ho s červeným ovocem to mělo největší úspěch, pak naslano a pak s jabkama a hruškama
Recept:- 1 vejce
- 50 g rozpuštěného kokosového oleje
- 220 g tučného jogurtu
- 100 g cukru
- lžička skořice
Vše vyšleháme šlehačem, a pak přidáme
- 1 kypřící pr.do pečiva
- 150 g bezlepkové mouky nejlépe od Schäru
Těsto si nalejeme/přemístíme na menší pekáč /formu a hodně rozetřeme. Poklademe ovocem a dáme drobenku, já ji dělám z poloviční dávky, nám to tak stačí. Pečeme na 180 do zezlatnutí
DROBENKA (celá dávka)
- 50 g cukru
- 40 g studeného másla
- 45 g mouky z mandlí
- 45 g mouky polohrubé rýžové
S jinými surovinami a moukami jsem to nezkoušela, při bezlepkovem vaření a pečení nechci moc riskovat a nezaměnuji ingredience uvedené v receptu, do koše už toho letělo dost.....
Bezlepkové pečivo /buchty/koláče /chleba se mají krájet až po úplném vychladnuti!! Přítel to ale nerespektujea začne si krájet a dávat nášup hned po vytažení z trouby (i když bezlepkovou dietu nemá) ale myslim si, že koláč je fakt dobrý a syn ho během jednoho dne nestihne sníst, tak se nic nedeje. Slaný koláč jsem dala zamrazit a v pohodě, ale s tim ovocem, jsem to ještě do mrazaku nezkoušela dát (do dvou dnu byl plesnivy)
Žádné komentáře:
Okomentovat