čtvrtek 28. září 2023

Bezlepkový koláč z jogurtového těsta

Tenhle recept je podle Latety. Zkusila jsem ho s červeným ovocem to mělo největší úspěch, pak naslano a pak s jabkama a hruškama

Recept:

TĚSTO

- 1 vejce

- 50 g rozpuštěného kokosového oleje

- 220 g tučného jogurtu

- 100 g cukru 

- lžička skořice 

Vše vyšleháme šlehačem, a pak přidáme 

- 1 kypřící pr.do pečiva

- 150 g bezlepkové mouky nejlépe od Schäru

Těsto si nalejeme/přemístíme na menší pekáč /formu a hodně rozetřeme. Poklademe ovocem a dáme drobenku, já ji dělám z poloviční dávky, nám to tak stačí. Pečeme na 180 do zezlatnutí

DROBENKA (celá dávka)

- 50 g cukru

- 40 g studeného másla 

- 45 g mouky z mandlí

- 45 g mouky polohrubé rýžové 


S jinými surovinami a moukami jsem to nezkoušela, při bezlepkovem vaření a pečení nechci moc riskovat a nezaměnuji ingredience uvedené v receptu, do koše už toho letělo dost..... 

Bezlepkové pečivo /buchty/koláče /chleba se mají krájet až po úplném vychladnuti!! Přítel to ale nerespektujea  začne si krájet a dávat nášup hned po vytažení z trouby (i když bezlepkovou dietu nemá) ale myslim si, že koláč je fakt dobrý a syn ho během jednoho dne nestihne sníst, tak se nic nedeje. Slaný koláč jsem dala zamrazit a v pohodě, ale s tim ovocem, jsem to ještě do mrazaku nezkoušela dát (do dvou dnu byl plesnivy) 




Žádné komentáře:

Okomentovat