neděle 30. června 2024

Smoothie Maker - narozeniny

 Ten rok uběhl jako voda a opět narozeniny. A opět vymýšlení co bezlaktozového, co bezlepkového připravit na pohoštění. Naštěstí bylo takové vedro, že se hlavně pilo podávaly se zmrzliny a nanuky. Ovoce se mi v obchodě hezké a čerstvé nepodařilo sehnat. Borůvky plesnivé, meloun olezlý, no hnus.

Takže se muselo běžet na zahradu pro naše ovoce na mixování. Syn je spokojený. Mixuje teď kde co


středa 19. června 2024

Lákání bedrunek

Včera jsem se dočetla, že žluté stužky mohou přitahovat slunéčka. Tak jsem večer, když už nebylo takové parno naběhla na zahradu. Po cestě na zahradu v obchodě žluté stužky neměli, tak jsem vzala utěrku. Mšice mi úplně zničily poupata růži, i když jsem je stříkala a ručně obírala, prostě smůla. Teď to vypadá na zahradě divně, až to zmokne to budu muset sundat, do té doby si snad ty stužky seženu, pokud to bude mít nějaký výsledek 👍

P.S. Moc to teda nefunguje, ani jedna bedrunka se neobjevila


pondělí 17. června 2024

Jahůdkobraní

                                                                              💗


Začalo období, kdy denně sklízím na balkoně jahůdky. A taky denně uštipuji výhony. Na zahradě jahůdky rostoucí divoce v trávě jsou sladší a lepší než ty, co jsem zasadila do květináčů a vyvýšených záhonů

čtvrtek 13. června 2024

Zahrada v červnu

                                                https://www.facebook.com/zahradamilcice

Sklízím průběžně měsíční jahůdky. Jahody sklízí slimáci. Sklidila jsem česnekové výhony. Z ředkviček jsem letos neměla nic - vše šlo do kompostu a to jsem měla různé odrůdy, ale nezadařilo se. Nevzešla mrkev a kopr. Hodně merlíku jahodového nakonec taky vzali slimáci útokem. Zatím tedy žádná pořádná sklizeň, není se čím chlubit.


Včera mi došel balík a přítel byl tak hodný, udělal si chviličku čas a odvezl nás na zahradu a hned nový přírůstek zasadil. Sice se zase podivoval nad tím, že se sadí stromek v červnu a né na jaře nebo na podzim. Jenže co jsem zasadila na podzim se mi neujalo a teď na jaře jsem ještě o téhle odrůdě jabloně vůbec nevěděla. Jakmile jsem APISTAR objevila, ihned jsem ji musela mít!!!