Recept:
- 2 vejce
- 300 ml rostlinného mléka (tady dávám mandlové - těch jsem také vyzkoušela plno, nekupovat s karagenem)
- 130 g hladké pohankové mouky (určitě ne celozrnnou)
- půl lžičky citr. kůry
- 2 lžíce rumu
- tuk na pomazání pánve
Smícháme, necháme ustát, klidně i přes noc v lednici, pak ale asi trochu naředit. Jo a špetka soli. Píšu to z hlavy snad jsem na nic nezapomněla. Smažila jsem na ghí, to mi přítel říkal, že po byte je mlha jestli jsem se nezbláznila, tak smažím na trošce kokosového oleje. Mažu marmeládou, dám bezlaktózovou šlehačku a kluci si sami nastříkají datlový sirup, který milují.
Zkoušela jsem i bezlepkové palačinky z různých mouk a semen, banánu, protejnu. Zatím hrůza. Ty dole jsou z proteinu a nechutnalo mi to. Protejny uz mam 3 ( rýžový, mandlový a konopný) a zatim s tim moc neumím pracovat....
Žádné komentáře:
Okomentovat