čtvrtek 30. července 2020

Jahodová zmrzlina

                                                                                   
Kluci měli v červnu a červenci narozeninky. U toho mladšího jsem sehnala bezlepkové zákusky a pak narychlo udělala bezlepkový dort. Trochu jsem ho nazdobila. Syn dostal od babičky bombony žížalky a dort si pak nazdobil žížalkama podle svého gusta. Šikulka.
U staršího syna jsem už toho moc nestihla vytvořit, takže mladší syn svému bráchovi sám poskládal dortík z kupované bezlepkové buchty a mufinnu a nazdobil ovocem a bezlepkovýma tyčkama a preclíkama.
Na narozeniny jsem jim udělala jahodovou zmrzlinu podle netradičního receptu co jsem našla. Jenže teď nejsem ten recept schopna na internetu najít. Tak napíšu moje zápisky z papíru, pokud bude někdo zmrzku dělat, snad se mu povede....
RECEPT:
- 200g mraženého lesního ovoce (já dala jahody)
- 2 až 4 spařené datle horkou vodou ( zkoušela jsem i se sušenou švestkou a chutnají nám více ty datle)
- 2 lžíce sušeného kokosového mléka/nápoje
- 1 lžička jablečného octu
- špetka soli
Vyšleháme, dáme do mrazáku, po hodině vytáhneme, necháme povolit a zase vyšleháme. Ve zmrzce není žádný cukr, májí ji osladit ty datle










Žádné komentáře:

Okomentovat