Na tenhle příspěvek se chystám už snad měsíc. Vůbec se mi do něj nechtělo. Asi cítím, že to není ono, ale lepší to už asi nebude . . . .
Bezlepkové brownies - na recept jsem narazila u Moniky (dnes jsme v knihovně dostaly její Kroniku ke Tradináři a opět nádhera) , zkusila jsem už několik verzí a vybrala jsem pro mne nejjednodušší nejlevnější variantu...
U surovin musím na obale hlídat, aby byly bezlepkové a bezlaktózové
Recept :
- 4 vejce
- 250g přepuštěného másla
- 200g čokolády hořké nebo na vaření
- 150g podrcených mandlí
- 80g třtinového cukru
- 60g pohankové mouky
- rumová tresť
- špetka soli
JÁ VYZKOUŠELA VŠE CO SE DALO - VYŠLEHAT SNÍH, PAK MANDLOVÝ PROTEJN A JÁ NEVÍM CO JEŠTĚ NAKONEC SE TO USTÁLILO TAKTO
V hrnci si rozpustím přepuštěné máslo, nalámu 2 tabulky čokolády, přidám cukr, sůl. Nechám trochu zchladnout a vmíchám do rozšlehaných vajec, pozor ať se vejce nesrazí. Přidám čerstvé pomleté mandle i se slupkou, přeseju pohankovou mouku a nakonec tresť. Koupila jsem si i cukr s příchutí rumu, ale ten jsem ještě nezkoušela, zatím ho mam v zásobě a čeká na svoji šanci. Těsto stěrkou z mísy vyklopím na plech s pečícím papírem vytřeným a vysypaným kokosovou moukou a rozetřu. Dám péct na 180st asi 20min, o nic déle! Ta rumová tresť chuť pohanky přebije, vůbec typická chuť pohanky v brownies nejde cítit. Myslím si, že by šla použít drť z výroby mandlového mléka, ale pak bych přidala ten protejn. To až příště . . . .
Tady mi starší syn trpělivě pomáhá s mandlemi. A pak jsem si řekla a dost, žádná zdržovačka, prostě tam ty mandle šoupnu bez loupání
Žádné komentáře:
Okomentovat