čtvrtek 29. října 2020

Bezlepkové brownies

Na tenhle příspěvek se chystám už snad měsíc. Vůbec se mi  do něj nechtělo. Asi cítím, že to není ono, ale lepší to už asi nebude . . . .

Bezlepkové brownies - na recept jsem narazila u Moniky (dnes jsme v knihovně dostaly její Kroniku ke Tradináři a opět nádhera) , zkusila jsem už několik verzí a vybrala jsem pro mne nejjednodušší  nejlevnější variantu... 

U surovin musím na obale hlídat, aby byly bezlepkové a bezlaktózové

Recept :

- 4 vejce

- 250g přepuštěného másla

- 200g čokolády hořké nebo na vaření

- 150g podrcených mandlí

- 80g třtinového cukru

- 60g pohankové mouky

- rumová tresť

- špetka soli

JÁ VYZKOUŠELA VŠE CO SE DALO - VYŠLEHAT SNÍH, PAK MANDLOVÝ PROTEJN A JÁ NEVÍM CO JEŠTĚ NAKONEC SE TO USTÁLILO TAKTO

V hrnci si rozpustím přepuštěné máslo, nalámu 2 tabulky čokolády, přidám cukr, sůl. Nechám trochu zchladnout a vmíchám do rozšlehaných vajec, pozor ať se vejce nesrazí. Přidám čerstvé pomleté mandle i se slupkou, přeseju pohankovou mouku a nakonec tresť. Koupila jsem si i cukr s příchutí rumu, ale ten jsem ještě nezkoušela, zatím ho mam v zásobě a čeká na svoji šanci. Těsto stěrkou z mísy vyklopím na plech s pečícím papírem vytřeným a vysypaným kokosovou moukou a rozetřu. Dám péct na 180st asi 20min, o nic déle! Ta rumová tresť chuť pohanky přebije, vůbec typická chuť pohanky v brownies nejde cítit. Myslím si, že by šla použít drť z výroby mandlového mléka, ale pak bych přidala ten protejn. To až příště . . . .




Tady mi starší syn trpělivě pomáhá s mandlemi. A pak jsem si řekla a dost, žádná zdržovačka, prostě tam ty mandle šoupnu bez loupání






Žádné komentáře:

Okomentovat