středa 7. září 2016

Banica



Je to slaný koláč, ale nakonec se hodně pocukruje a nebo se na něm nechá udělat křupavá cukrová krusta. Receptů je opět spousta - hlavně z listového těsta. Já jsem ale sehnala Filo těsto, ze kterého má Banica správně být - je neuvěřitelně tenké






Filo těsto stojí hodně, ale my nepoužijeme všechny pláty, vyjde nám tedy balení na víckrát, třeba na Baklavu:-)) Takže si myslím, že po prvním šoku kolik Filo těsto stojí se nám to nakonec vyplatí

Nejprve si uděláme sýrovou směs - nadrolíme 2x balkánský sýr, mascarpone a 3-4 vejce podle velikosti a pořádně vymícháme
Vezmeme si plát těsta, který potřeme máslem, přehneme v půli přes sebe, tak to uděláme i s druhým plátem a položíme na prvý zase máslem natřený plát. Pak navšíme část sýrové směsi, stočíme do ruličky




Banica má být ve výsledku stočený šnek, takže natřené pláty stočíme a klademe do kruhu tak, aby nám vznikl šnek. Celého šneka opět potřeme rozpuštěným máslem. Těsto při pečení nabude, takže se nemusíme bát, že toho bude málo a že to bude vypadat nevzhledně.

Tip kde banicu můžete v Ostravě ochutnat :
https://www.facebook.com/MarycKAFE/

Žádné komentáře:

Okomentovat